AKTUALNO

Održana međugeneracijska radionica na temu medijske pismenosti i provjere točnosti informacija

IMG 3425

Medijska pismenost i provjera točnosti informacija bila je tema informativne radionice na kojoj su sudjelovali učenici i učenice te nastavnici Srednje škole Dalj, Srednje škole Valpovo, Trgovačke i komercijalne škole „Davor Milas“, Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića, studenti i studentice Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku i Pravnog fakulteta Osijek te umirovljenici iz Matice umirovljenika grada Osijek.

Sudionike su uvodno pozdravili ravnatelj Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije Denis Ćosić i voditeljica centra Europe Direct Osijek Brigita Ivoševac.

Uvodno predavanje o medijskoj pismenosti i dezinformacijama održao je medijski stručnjak i predavač na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku Tomislav Levak.

Projekte provjere točnosti informacija koji su financirani EU sredstvima predstavili su Ivan Ćaleta, stručni suradnik – socijalni radnik u Centru za nestalu i zlostavljanu djecu (projekt „VerifEye – jačanje otpornosti društva na dezinformacije“) i Vedran Stapić, član uprave, Agroklub d.o.o. informacijski sustav u poljoprivredi (projekt „FoodFacts, internetski sustav provjere točnosti informacija o hrani”).

U praktičnom, interaktivnom dijelu studenti i studentice Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku predstavili su primjere dezinformacija, a sudionici su iznijeli i svoje ideje o tome kako prepoznati dezinformacije i kako provjeriti točnost informacija.

U sklopu događaja posjetili smo i Televiziju Slavonije i Baranje gdje smo od glavne urednice Antonije Tomasović i novinarke i urednice Jelene Grgić imali priliku saznati više o kreiranju TV programa i o TV-u kao mediju.

Informativnu radionicu „Medijska pismenost i provjera točnosti informacija“ održanu u Kinu Urania u Osijeku organizirao je centar EUROPE DIRECT Osijek u suradnji s Europskim dokumentacijskim centrom Pravnog fakulteta Osijek.

Radionicu je moderirao Tomislav Levak. 

logo_dno.png
Stjepana Radića 4, Osijek
Hrvatska
tel. +385 (0) 31 221 839
e-mail: info@europedirect-osijek.eu

Radno vrijeme

Radno vrijeme: od 07:30 – 15:30 sati

Izjava o pristupačnosti

Društvene mreže

Pretraživanje

Sadržaj web stranice odgovornost je Javne ustanove Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije. © 2021 Europe Direct Osijek

Search